top of page

Nabohjælp - Vi passer på hinanden!


Kære Naboer i Nivådal

Klik her for Nabohjælps hjemmeside

Hvem passer på dig og dit hjem i hverdagen og når du er på ferie ?

Det gør dine naboer!

Nabohjælp virker, når vi står sammen. Jo flere vi er, jo større er risikoen for at tyven opdages. Nabohjælp fungerer bedst, når nabolaget står sammen. Det er nemlig mere end feriehjælp – det er også at sige hej og holde øje i hele nærområdet i dagligdagen og give andre nabohjælpere besked, hvis man ser noget mistænkeligt.

STOP TYVEN I DIT NABOLAG

Når vi skal forebygge indbrud, skal vi vide, hvad tyven tænker og kende hans måde at bevæge sig rundt på. Vi skal snyde ham og få ham til at give op uden at bygge et fort. Tyven vurderer sit gerningssted ud fra tilgængelighed, tegn på værdier og tegn på liv. Specielt det sidste skræmmer ham væk, og derfor virker det, når et nabolag står sammen om Nabohjælp.

Indbrudstyvene lever højt på, at naboerne ikke deler viden og ingen derfor ved, at nogen er på spil. Men det kan vi gøre noget ved. Med en profil på nabohjælp.dk kan alle nabohjælpere i dit nærområde helt gratis sende og modtage beskeder om fx indbrud. ”Advarselsfunktionen er en god hjælp for borgerne, men faktisk også for politiet.

I områder hvor man deler oplysninger om indbrud eller mistænkelig adfærd, er der større sansynlighed for at finde vidner” fortæller vicepolitiinspektør Henrik Framvig fra Rigspolitiet.

NABOHJÆLP ER MERE END FERIEHJÆLP SIG NOGET, HVIS DU SER NOGET

Danmark har over 30.000 indbrud i private hjem hvert år Nabohjælp handler også om hverdagen og om naboskab. Det er en snak med naboerne og et hej til dem, man møder på sin vej. Tyvene er nemlig aktive alle dage og særligt i dagtimerne, og de fornemmer hurtigt, om et nabolag taler sammen. Lone Harlev fra Nabohjælp.dk råder til at hilse på alle i nabolaget, også dem man ikke kender. ”Spørg om du kan hjælpe med noget. Lad vedkommende vide, at han eller hun er set. Tyven fordufter, hvis der er risiko for at blive genkendt eller opdaget, og er det ikke en tyv, jamen så er det da meget hyggeligt at blive hilst på. Det er god nabostil, og det styrker naboskabet”

SE DIN BOLIG MED TYVENS ØJNE

Når vi skal have tyven til at give op, skal boligens grundsikring være i orden. Det skal være svært at komme ind og ud. Se på din bolig med tyvens øjne og udpeg de svage steder – der hvor tyven kan få arbejdsro skal vinduer og døre især sikres. Det er også værd at overveje, om høje hække skal klippes, så vinduer og døre kan overvåges fra vejen eller naboen. Også når du skal på ferie, skal boligen klædes rigtigt på. Er dine værdier synlige fra vinduerne? Ligner det, at der er nogen hjemme? Det sidste kan naboerne hjælpe med ved fx at tømme postkasse, fylde skraldespanden og stille bilen i indkørslen.

VÆR MED PÅ NABOHJÆLP.DK

og få Klistermærker til postkasse og døre Postkort til at invitere naboerne med Adgang til at sende og modtage advarsler fra hele nærområdet, hvis der sker noget Adgang til en feriekalender, så naboer i dit personlige netværk ved, når boligen står tom Gode råd, tjeklister og vejledning til indbrudssikring generelt.

Nabohjælp er helt gratis og du kan hente Nabohjælp app'en her:

bottom of page