top of page

Nyt fra Nabohjælp


Kære alle

Her er lidt sommer-nyt fra Nabohjælp med stort og småt, som kan være relevant for os her i nabolaget.

Indbrudstal for juli

Juli er ofte lig med sommer, sol og varme, men desværre sker der også lidt flere indbrud end i resten af årets lyse måneder. Nedenunder kan du se, hvor mange procent anmeldelser om indbrud stiger i juli måned sammenlignet med gennemsnittet for årets andre lyse måneder. Region Nordjylland: 29,9 procent Region Hovedstaden: 21,3 procent Region Midtjylland: 12,7 procent Region Syddanmark: 14,8 procent Region Sjælland: 10,3 procent

Men det er der råd for. For heldigvis skræmmer naboskab, opmærksomme og hilsende naboer indbrudstyven. Derfor skal vi også i samarbejde med vores naboer koordinere Nabohjælp og feriehjælp i vores nabolag. Kilde: Danmarks Statistik

2 ud af 3 tyve har oplevet at blive afbrudt af aktiv Nabohjælp...

Sommertid er indbrudstid...

Som naboer skal vi huske på, at vi skal være særligt opmærksomme på mistænkelige ting i nabolaget og fortælle de andre naboer om det i appen. Når det er ferietid, er det også en god idé, at vi i nabolaget arrangerer feriehjælp, så ingen huse er overladt til sig selv. Nedenfor finder du sommer-tjeklister til at gøre tyven arbejdsløs.

De kan printes ud - klik blot på overskriften for dokumentet, så åbnes det som en PDF fil som kan printes ud!

Der er tjeklister til både til dem der skal forberede huset inden ferieafgang, og dem som skal nyde det danske sommervejr hjemme i nabolaget. Du finder også en ferieseddel, til dig der ikke har en app, men som har brug for at aftale feriehjælp med betroede naboer.

Ferie-guldkorn

1. Lås redskabsskuret af. Så går indbrudstyven enten forgæves i jagten på reskaber til at bryde huset op med, eller også tvinger I ham til at medbringe sit eget redskab. Det kan tiltrække opmærksomhed, og det kan tyven ikke lide. 2. Husk at låse døre og vinduer, når I forlader huset - også selvom vejrguderne skruer op for radiatoren. 3. Læg en sommer-slagplan med dine naboer, så ingen huse bliver overladt til sig selv. Det er guld værd.

De bedste sommerhilsner

Nanna nr. 67 - Naboven

bottom of page